Vukovar uveo sustav javnih bicikala

Vukovar je danas postao petnaesti i ujedno najistočniji grad u Hrvatskoj koji je uveo Nextbike sustav javnih bicikala. Ovaj najzeleniji, najzdraviji i cjenovno najpovoljniji oblik javnog gradskog prijevoza u potpunosti je u skladu s direktivama Europske unije te vizijom i planovima Grada Vukovara vezanim uz održivi razvoj.Predivnom Vukovaru, kao civilizacijskom ishodištu Europe u kojemu se kultura razvijala pet tisuća godina i gradu koji je pretrpio najveća ratna razaranja, potrebni su projekti okrenuti budućnosti. Razvoj je pitanje pijeteta, ali i  činjenice da Vukovarci kao i svi građani ove zemlje žele konačno stati uz bok europskim susjedima, a to je moguće samo uz kontinuirano ulaganje u održivu gradnju, sustav obrazovanja, zapošljavanja i održivu mobilnost koji spajaju sve segmente društva.

Opširnije: Vukovar uveo sustav javnih bicikala

 

''Škola bicikliranja 18+'' – besplatna edukacija za sigurnu vožnju u gradu

Potaknuta crnom statistikom stradavanja biciklista u Hrvatskoj i Europskoj uniji, u organizaciji udruge Sigurnost u prometu će se u Zagrebu ovu srijedu, 20. rujna, u prostorijama Boćarskog doma (Prisavlje 2, trofejna dvorana) i na poligonu AŠ "Megastart" održati besplatna edukacija i trening sigurne vožnje za sve zainteresirane bicikliste. Početak je zakazan za 16.30 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili slanjem SMS poruke tajniku udruge Georgu Davoru Lisicinu na broj 099/ 805 4040.

Opširnije: ''Škola bicikliranja 18+'' – besplatna edukacija za sigurnu vožnju u gradu

 

Besplatna edukacija odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u prometu - „ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+“

Udruga Sigurnost u prometu u suradnji s NEXTBIKE - Sustav javnih bicikala d.o.o, Hrvatskim Crvenim Križom, AŠ Megastart i Fakultetom prometnih znanosti organizira besplatnu edukaciju odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u gradskom prometu kako bi smanjili opseg i posljedice njihovog stradavanja.

Opširnije: Besplatna edukacija odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u prometu - „ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+“

 

PROMJENA ADRESE SJEDIŠTA UDRUGE - OBAVIJEST

Udruga Sigurnost u prometu promijenila je adresu sjedišta, koja sada glasi:

UDRUGA SIGURNOST U PROMETU
Ulica Tome i Petra Erdödyja 6
10000 Zagreb

 

Vratimo djecu na igrališta III

Početkom školske godine Udruga Sigurnost u prometu, treći puta ove godine, u okviru akcije "Vratimo djecu na igrališta" organizira natjecanje osnovnoškolaca, učenika I.,II. i III. razreda,  u poznavanju prometnih propisa i pravila ponašanja te vještine upravljanja biciklom.

Opširnije: Vratimo djecu na igrališta III

 

Stranica 5 od 146

«Početak«12345678910»Kraj»