Sretan Uskrs!

 
Dragim suradnicima, partnerima i svim članovima Udruge,
 
u ozračju simbolike nade i ljubavi najvećega kršćanskog blagdana, svima vama i vašim najdražima najiskrenije želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!
 

Njemački ADAC dokazao da su dizelaši, ukupno, ekološki prihvatljiviji od električnih automobila!

 

ADAC, njemački nacionalni autoklub, prvi put u povijesti, proveo je sveukupnu ekološku analizu i napravio bilancu svih pogonskih opcija automobila. Zaključci: prvo, ne postoji pogon koji je ukupno gledajući ekološki najprihvatljiviji, i drugo, električni auti, ni približno nisu najčišći!

Opširnije: Njemački ADAC dokazao da su dizelaši, ukupno, ekološki prihvatljiviji od električnih automobila!

 

ODRŽANA 1. REDOVNA SUPŠTINA - IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK

U četvrtak 15. ožujka 2018. godine održana je sjednica Skupštine Udruge Sigurnost u prometu na kojoj su usvojeni:
 
> Izvještaj o radu za 2017. godinu
> Financijki Izvještaj za 2017. godinu
> Program rada za 2018. godinu 
> Financijski plan za 2018. godinu
 
koje je prethodno razmotrio i prihvatio Upravni odbor Udruge na svojoj 03. sjednici održanoj 15. veljače 2018. godine te ih uputio Skupštini na usvajanje.
 
Skupština je prihvatila ostavku predsjenika Udruge Antuna Presečkog te je jednoglasno za predsjednika Udruge Sigurnost u prometu izbrala dr.sc. Petra Rakamarića jednog od osnivača Udruge i dugogodišnjeg člana Upravnog i Nadzornog odbora.
 
GDL
 

PARKIRANJE JE BOLJE U RIKVERC, PO POTREBI UZ MANEVAR VIŠE

Pri parkiranju u paralelno ili okomito postavljen prostor treba se držati pravila da se ulazi stražnjim dijelom vozila, a izlazi prednjim.

Tako se, uz dobru procjenu putanje, može parkirati u samo dva manevra. U suprotnome, treba znatno više prostora i manevriranja te je teško dobro iskoristiti parkirni prostor. To je posebice važno ako se parkira uz zid, jer se tada pogrešnim manevrom (izlaskom stražnjim dijelom), može oštetiti prednji dio automobila.

U takvom je manevru preporučljivo koristiti pravilo 'manevar više', pogotovo ako automobil nije opremljen parkirnim senzorima. Dakle, ne idite branikom do zadnjeg centimetra slobodnog prostora, jer takvom strategijom ćete, po zakonu velikih brojeva, prije ili kasnije oštetiti automobil. Dakle napravite još jedan manevar 'naprijed-nazad' i uparkirajte se komotno.

 

OKRUGLI STOL – "Stanje sigurnosti cestovnog prometa u RH i EU s posebnim osvrtom na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2011. – 2020."

Potaknuti daljnjim pogoršanjem stanja sigurnosti cestovnog prometa tijekom 2017. godine, ali i nastavkom negativnog trenda početkom 2018. godine, Udruga Sigurnost u prometu i Fakultet prometnih znanosti održali su u srijedu 28. veljače 2018. okrugli stol na temu sigurnosti cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj.

Opširnije: OKRUGLI STOL – "Stanje sigurnosti cestovnog prometa u RH i EU s posebnim osvrtom na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2011. – 2020."

 

Stranica 5 od 152

«Početak«12345678910»Kraj»