Do 2025. godine 60 posto vozila bit će povezano na Internet

Institute of Electrical and Electronics Engineers  (IEEE), najutjecajnija svjetska organizacija iz ove domene, objavila je izvještaj po kojem će do 2025. godine 60 posto svih vozila biti povezano na Internet, a do 2040. bit će čak 75 posto autonomnih vozila.

Opširnije: Do 2025. godine 60 posto vozila bit će povezano na Internet

 

Švedski proizvođač još uvijek je referenca za ostale - Volvo S60, V60, V70 i S80 u prosjeku su 60 posto sigurniji od ostalih automobila na cestama

Švedska osiguravajuća kompanija Folksam napravila je procjenu sigurnosnih performansi čak 238 modela automobila u 158.000 prometnih nesreća te Volvo proglasila apsolutnim pobjednikom.

Opširnije: Švedski proizvođač još uvijek je referenca za ostale - Volvo S60, V60, V70 i S80 u prosjeku su 60 posto sigurniji od ostalih automobila na cestama

 

Nova Mazda 6 spremna za inteligentne transportne sustave

Napredna telematička rješenje omogućit će komunikaciju izmeću japanske limuzine i vozila javnog gradskog prijevoza u realnom vremenu.

Opširnije: Nova Mazda 6 spremna za inteligentne transportne sustave

 

Prometne informacije iz Wazea na Google Mapsu

Tvrtka Waze, koja je kroz nekoliko godina postojanja privukla 50 milijuna vozača predstavila je novu mogućnost integracije s Google kartama. Waze je aplikacija za pametne telefone koja prikuplja podatke o kretanju automobila te ručno ili automatski šalje obavijesti u centralni sustav o primjerice, prosječnoj brzini korisnika ili zagušenjima u prometu.

Opširnije: Prometne informacije iz Wazea na Google Mapsu

 

Sve preko telefona: podešavanje unutrašnjosti vozila, multimedija, navigacija

Kroz svega nekoliko godina pametni će se telefoni nametnuti kao cjelina s ostalim sustavima u automobilima.

Novi iPhone biti će predstavljen danas, a zahvaljujući Apple-ovim velikim naporima da sačuvaju tajnost svih novih modela, malo je pouzdanih informacija o tome kako će telefon izgledati i koje će mogućnosti imati sve do trenutka premijere. Sistematizacijom svih predviđanja, za očekivati je da će nova perjanica u svijetu pametnih telefona znatno olakšati život upravo vozačima automobila, jer će imati najveću dozu integracije s automobilima od bilo koje platforme do sada.

Opširnije: Sve preko telefona: podešavanje unutrašnjosti vozila, multimedija, navigacija

 

Stranica 142 od 147

«Početak«141142143144145146147»Kraj»