BESPLATNA EDUKACIJA BICIKLISTA – "ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+"

Zbog sve većeg broja stradalih u prometu Udruga za Sigurnost u prometu (SUP), uz potporu  Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, zajedno sa partnerima (Crveni križ Hrvatske, Nextbike i Fakultet prometnih znanosti) i ove godine su organizirali Školu bicikliranja 18+.

Udruga za Sigurnost u prometu već nekoliko godina za redom u suradnji sa Nextbike-om i partnerima organizira školu bicikliranja za odrasle. Škola bicikliranja 18+ predstavlja besplatnu edukaciju odraslih biciklista o poznavanju zakonskih propisa, postupka pružanja prve pomoći, vještine vožnje, te pozitivnih zdravstvenih, ekoloških i ekonomskih učinaka korištenja bicikla. Edukacija kreće od početka travnja, prva će biti u Zadru, a važno je istaknuti da Hrvatski Crveni križ pruža veliku podršku našem projektu edukacijom polaznika o načinu pružanja prve pomoći.

Program ''Škola bicikliranja 18+'' provodit će se u Zadru, Makarskoj, kao i u Zagrebu, Osijeku, Ivanić Gradu. Ako postoji interes u drugim gradovima, iz SUP-a poručuju da im se svi zainteresirani slobodno jave.

U urbanim sredinama velik je porast broja biciklista, a nema još dovoljno adekvatne infrastrukture, kao ni dovoljno educiranih biciklista. Građani trebaju shvatiti da bicikl nije terapija ako se vozite gradskim ulicama kada ste ravnopravni sudionik u prometu i tako se morate i ponašati.

Prva edukacija održat će se u Zadru 5. travnja 2017. godine u 15 sati. na lokaciji Informacijskog centar Europe Direct Zadar (EDIC), Glagoljaška 14. Ovu školu u Zadru provodimo uz pomoć suorganizatora koji su: Grad Zadar, Autoškola Donat, Informacijski centar Europe Direct Zadar(EDIC).

Škola u Makarskoj održat će se 7. travnja 2017. godine s početkom u 14 sati u prostoru dvorane sportskog centra na adresi Europske zajednice 1. Za ovu edukaciju imali smo pomoć suorganizatora koji su: Grad Makarska, Autoklub Makarska, BK Makarska, Hrvatski crveni križ.

Slijedeća edukacija održat će se 14. travnja 2017. godine u 15 sati u Osijeku. O mjestu održavanja obavijestit ćemo prijavljene polaznike naknadno.

Škola bicikliranja za odrasle bicikliste (18+) održat će se 26. travnja i 10. svibnja 2017. godine od 16,00 do 20,00 sati u Zagrebu, Boćarski dom na Prisavlju

Želimo uspješnu integraciju odgovornih i educiranih biciklista u gradski promet i zato s ponosom sudjelujemo u Školi bicikliranja 18+! Svima koji žele sudjelovati osiguravamo besplatnu jednomjesečnu članarinu i bicikl na korištenje za vrijeme trajanja škole. Prijavi se, sjedni i vozi odgovorno – poručuju iz sustava javnih bicikala Nextbike koji je prepoznao potencijale ovog projekta.

Važno je naglasiti da je sudjelovanje na svakom projektu besplatno, a sudionici će dobiti bogato teoretsko i praktičko znanje, te prigodne poklone.

Prijaviti se možete na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , te pozivom ili slanjem SMS poruke na sljedeći broj: 099/ 805 40 40. Prilikom prijave ćete odmah dobiti detaljan plan i program.

Prezentaciju možete vidjeti na ovom linku.