U gradu Dubrovniku prihvaćeni su prijedlozi prometno-tehničkih rješenja udruge za poboljšanje sigurnosti prometa u naselju Čajkovci i predjelu Nuncijata.

Zahvaljujući inicijativi Udruge Sigurnost u prometu i zalaganju našeg člana gospodina Denis Pavele tijekom 2016. godine ovih dana u gradu Dubrovniku prihvaćeni su prijedlozi prometno-tehničkih rješenja udruge za poboljšanje sigurnosti prometa u naselju Čajkovci i predjelu Nuncijata.

Čajkovci

U cilju povećanja sigurnosti prometa i građana toga područja, pogotovo djece, u naselju Čajkovci predložili smo postavljanje pješačkog semafora sa mjeračima brzine kretanja vozila na Jadranskoj magistrali (D-2). Projektom je predviđeno da ukoliko se cestovno motorno vozilo kreće većom brzinom od propisanu brzine (>60 km/sat) na semaforu se automatski pali crveno svjetlo uz prethodno upozorenje vozaču putem dispeya.

Semaforskim uređajem regulira se i prelazak pješaka pritiskom tipkala na semaforu čime se uključuje zeleno svjetlo za prelazak pješaka.

Na neto održanoj sjednici Gradskog vijeća grada Dubrovnika osigurano je 600.000,00 kuna za provedbu ovog prometnog rješenja za poboljšanje sigurnosti cestovnog prometa u prigradskom naselju Čajkovci te će radovi započeti u mjesecu rujnu ove godine.

Nuncijata

U cilju zaštite pješaka prilikom prelaska Jadranske magistrale u predjelu Nuncijate inicirali smo izgradnju  montažnog nadvožnjaka kao najekonomičnjeg i najboljeg rješenja za povećanje sigurnosti cestovnog prometa.

U razgovorima s gradonačelnikom gospodinom Mato Frankovićem i voditeljem ispostave Hrvatskih cesta u Dubrovniku gospodinom Ivica Tutmanom ovo rješenje je prihvaćeno te se realizacija očekuje do kraja 2017. godine.

Udruga Sigurnost u prometu i gospodin Pavela inicirala je i rješavanje akutnog problema protočnosti prometa u gradu Dubrovniku, pogotovo staroj jezgri, izradom projekta i izvođenjem radova na uređenju istočnog ulaza u grad čime bi se znatno smanjile gužve i povećala protočnost prometa na području starog grada.

Ove inicijative i uspjesi Udruge Sigurnost u prometu za poboljšanje stanja sigurnosti cestovnog prometa u gradu Dubrovniku vrlo dobro su medijski popraćene što svakako doprinosi jačanju ugleda udruge. 

Video reportažu pogledajte na linku: https://m.youtube.com/watch?v= kQ0lmVGO3ks