ETSC PIN razgovor – PIN Talk

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture I Europsko Vijeće za sigurnost cestovnog prometa organizirali su 01. prosinca 2017. godine u Zagrebu međunarodni stručni skup pod nazivom PIN razgovor – PIN Talk na temu

POVEĆANJE SIGURNOSTI BICIKLISTA I MLADIH SUDIONIKA U PROMETU

Nakon pozdravnih obraćanja Krunoslava Borovca – MUP i Alena Gospočića – MMPI, Uvodna izlaganja su održali Antonio Avenoso, izvršni direktor Europskog vijeća za sigurnost prometa i Josip Mataija, ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

Tijekom stručnog skupa održana su i dva okrugla stola na temu:

"Kako povećati sigurnost mladih sudionika u Hrvatskoj? Što se može naučiti iz austrijskog primjera" (Brigit Salamon, Austrian Road Safety Bord - KfV) i

"Kako povećati sigurnost biciklista u Hrvatskoj? Što se može naučiti iz nizozemskog iskustva?" ( Gert Jan Wijhuizen, Dutch Institute for Road Safety Research - SWOV)

U radu okruglog stola na temu sigurnosti mladih sudionika panelist je uz ostale stručnjake bio i Georg-Davor Lisicin kao predstavnik Udruge Sigurnost u prometu, a u raspravi po obje teme aktivno je sudjelovao i Milan Pajnić kao predstavnik Udruge i prometni stručnjak.

Predstavnici Udruge upoznali su nazočne sa preventivno-edukativnim aktivnostima udruge u području zaštite mladih vozača i biciklista koje Udruga organizira i provodi od 2012. godine u okviru projekta"EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA – ENWA" i "ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+".

Na kraju je donesen sljedeći ZAKLJUČAK

"Problemi postoje, statistike im ne idu u prilog, ali zajedničkim naporima radit će se na smanjenju crne statistike iza koje stoje ljudski životi"

GDL