DUBROVNIK - NASILJE I OVISNOST MEĐU MLADIMA

 
Dana 18. travnja 2018. u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku, u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu, održana je javna tribina na temu " NASILJE I OVISNOST MEĐU MLADIMA".
 

Na tribini su govorili djelatnici Centra za socijalnu skrb Dubrovnik i bivša ministrica socijalne politike Bernardica Juretić - Rožman kada je posebno istaknuto kako su nasilje i ovisnosti među mladima u porastu, a sve ćešće se populariziraju i putem društvenih mreža.

S tribine je upućena zajdnička poruka "Ne nasilju i ovisnosti".
Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu tom prilikom je rekao kako je poruka tribine mladima i "Dislajkamo nasilje i ovisnost", istaknuvši pri tom kako je o ovim temama potrebno što više govoriti te razgovarati sa mladima o navedenim problemima.
 
Važno je djecu učiti kako izbjeći nasilje, ali i kako se nositi s time te kako ga ne činiti. Nasilje najčešće dolazi kao dio naučenog ponašanja jer djeca gladaju stvarnost oko sebe i onda to ponavljaju, rekla je Hrvojka Laušić Ramljak iz Centra za socijalnu skrb.
 
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, kao izaslanik ministra zdravstva Kujundžića, poručio je da država dobro radi posao donošenjem zakona i pravilnika, no pri tom je naglasio kako je dvojbena provedba istih. 
 
Gospođa Bernardica Juretić - Rožman, nekadašnja voditeljica Zajednice SUSRET istaknula je kako su mladi produkt onoga što smo mi odradili kao društvo jer da oni ne vide nasilje oko sebe sigurno ga nebi činili.