EUROPSKI FORUM MLADIH ZA SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA 2010

 

U srpnju je u Bruxellesu, pod pokroviteljstvom Europske komisije čiji su visoki dužnosnici i sudjelovali u samom skupu, održan treći po redu 'European Youth Forum for Road Safety' koji je okupio volontere i aktiviste iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Sve zemlje članice Europske unije imale su svoje predstavnike, a po prvi puta, na poziv organizatora ovogodišnjeg skupa - Responsible Young Drivers – EU Youth Forum for Road Safety 2010 Coordinator http://www.ryd.be - nevladine udruge koja djeluje u zemljama Beneluxa, sudjelovala je i Hrvatska.

Naime, uz Island, Norvešku, Ukrainu, Tunis, Alžir i Moroko poziv za sudjelovanje je upućen i udruzi Sigurnost u prometu, kao predstavniku Hrvatske.

Skup je otvorila gospođa Maria Cristina Marolda, voditeljica odjela cestovne sigurnosti u Općoj upravi za mobilnost i prijevoz u Europskoj komisiji.

Ovaj skup, koji je organiziran s ciljem stvaranja jedinstvene Europske mreže mladih aktivista koji su uključeni u aktivnosti promocije i razvoja sigurnosti cestovnog prometa je okupio 70 sudionika iz preko 35 zemalja u epicentru europskog odlučivanja, Europskoj komisiji u Briselu, Belgija.

Sudionici skupa:

Europski forum mladih za sigurnost cestovnog prometa 2010

Predstavnik Udruge Sigurnost u prometu iz Hrvatske – Tin Špirić

 

Skup je trajao dva dana, a aktivisti su predstavili svoja iskustva i rješenja u matičnim zemljama i prakse kojima se koriste u cilju informiranja i educiranja mladih pri sudjelovanju u prometu, a održano je i nekoliko tematskih radionica za razmjenu ideja kao i dogovora oko predstojećih zajedničkih aktivnosti.