EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2014. – NAŠE ULICE, NAŠ IZBOR

Grad Zagreb i ove godine organizira obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti koji će se održati od 16. – 22. rujna 2014. S ciljem da se potakne javna svijest o potrebi provođenja aktivnosti kojima će se doprinjeti smanjenju zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

Tijekom ETM-a uključeni gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolju praksu za ostvarivanje koncepta održivog gradskog prometa i održive mobilnosti te promišljaju i prezentiraju nove dugoročne mjere usmjerene ka podizanju kvalitete života građana.

U proteklih šest godina sudjelovanja Grad Zagreb je ostvario zapažene rezultate, a 2012. godine je dobio nagradu Mobility Award 2012 kao grad pobjednik.

Ove 2014. godine u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti uključila se u statusu PARTNERA i Udruga za sigurnost prometa, promocijom integracije biciklističkog prometa u gradski promet kao ravnopravnog prometnog moda, čime se znatno doprinosi ostvarivanju koncepta održive urbane mobilnosti i smanjenju zagađenja gradskog prostora od strane motoriziranih modova prometa, prvenstveno osobnih automobila.

Predstavnici Udruge Sigurnost u prometu i Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba, održat će u srijedu 17. rujna 2014. godine, sa početkom u 10,00 sati, u Prostorijama Tehničkog muzeja u Zagrebu, Savska cesta 18 predavanje na temu Biciklom kroz grad za odrasleedukacija odraslih osoba za sigurnu vožnju kroz grad“.

Pozivamo sve zainteresirane da toga dana dođu u Tehnički muzej, te da se nakon predavanja aktivno uključe u raspravu ili prezentiraju najbolju europsku praksu glede podizanja razine sigurnosti bicikista u gradskom prometu te smanjenja opsega i posljedica njihovog stradavanja.

Pogledajte program ETM-a klikom na ovaj link.