EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI – 16. – 22. RUJNA 2014./NAŠE ULICE,NAŠ IZBOR

U ponedjeljak 22. rujna 2014. godine manifestacijom DAN BEZ AUTOMOBILA i " ZAGREBAČKA ŽBICA" uspješno je završen ovogodišnjiEuropski tjedan mobilnosti, tijekom kojeg su u više od 2000 europskih gradova pod motom " Naše ulice, naš izbor " organizirane i provedene aktivnosti protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i za poboljšanje kvalitete života građana europskih gradova.

Toga dana uži centar Zagreba postao je velika pješačka zona koju su osim pješaka preplavili i biciklisti koji su u velikom broju sudjelovali na tradicionalnoj     " Zagrebačkoj žbici".

Ove godine u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, kao partner Grada Zagreba, po prvi puta sudjelovala je i Udruga Sigurnost u prometu.

Predstavnici udruge u prostorijama Tehničkog muzeja u Zagrebu, Savska cesta 18. održali su u srijedu, 17. rujna 2014. godine predavanje Biciklom kroz grad za odrasleedukacija odraslih osoba za sigurnu vožnju biciklom kroz grad, a u petak, 19. rujna 2014.u prostorijama Biciklističkog informativnog centra u Zagrebu, Tomašićeva 10, zajedno sa domaćinom Udrugom "Moj bicikl" i tvrtkom Sustav javnih bicikala d.o.o. prezentaciju kako se svakodnevno sigurno voziti gradom na posao, u školu i na fakultet.

U aktivnostima i manifestacijama koje su provedene tijekom ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti sudjelovalo je preko 100.000 građana Grada Zagreba, što svakako potvrđuje opravdanost osvajanja prve nagrade koju je Grad Zagreb dobio 2012 godine u konkurenciji mnogobrojnih europskih gradova.

Klikom na link pogledajte prezentaciju.