Sudionici

Je li isti utjecaj umora za volanom kao alkohol? Opasnost je jednaka

Istraživanje koje je provelo Njemačko vijeće za sigurnost u prometu upozorava kako umor može biti opasan u vožnji identično kao i alkohol. Naprimjer osoba koja nije spavala 17 sati identična je osobi sa 0,5 promila alkohola u krvi, dok 22 sata bez sna povećava se na 1,0 promila u krvi.

Opširnije: Je li isti utjecaj umora za volanom kao alkohol? Opasnost je jednaka

 

Kako sigurno u zimskim uvjetima? Dvostruki razmak, trostruki oprez

Na snijegu i ledu teško je i hodati, a pogotovo voziti. Najviše se nesreća događa u zimskim uvjetima, te je najbolje, ako nije nužno, i ne voziti po snijegu i poledici. Nailazak na led nesmanjenom brzinom znači sigurno izlijetanje s ceste, što teško može spriječiti i najspretniji vozač. Na snijegu i ledu teško je i hodati, a pogotovo voziti, a takvi uvjeti neće biti rijetkost u predstojećem razdoblju. Najviše se nesreća događa u zimskim uvjetima, te je najbolje (ako nije nužno) i ne voziti po snijegu i poledici.

Opširnije: Kako sigurno u zimskim uvjetima? Dvostruki razmak, trostruki oprez

 

Kako na velikoj hladnoći olakšati paljenje dizelskog motora?

Jeste li znali da se poboljšanjem postupka paljenja dizelskog motora pri velikim hladnoćama može olakšati paljenje i produžiti vijek vitalnih sklopova motora? To će lako shvatiti oni koji su hladnog dizelaša palili poput benzinca. Naime, dizelski motor, za razliku od benzinskog, nema svjećice za paljenje, a gorivo se pali nakon ubrizgavanja u vrući zrak (zagrijava se visokim komprimiranjem tijekom drugog takta).

Opširnije: Kako na velikoj hladnoći olakšati paljenje dizelskog motora?

 

VOZAČI OPREZ: NE SJEDAJTE PIJANI ZA VOLAN - Pojačane aktivnosti policije u dane 'Martinja'

Od 8. do 11. studenog, povodom predstojeće proslave narodnog običaja kršenja mošta tzv. 'Martinja', Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava zagrebačka, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Opširnije: VOZAČI OPREZ: NE SJEDAJTE PIJANI ZA VOLAN - Pojačane aktivnosti policije u dane 'Martinja'

 

Rezultati testa 33 dječjih autosjedalica modela za 2013.

Najbolja je sjedalica Kiddy Phoenixfix Pro 2, a samo je jedna sjedalica pala na testiranju

Opširnije: Rezultati testa 33 dječjih autosjedalica modela za 2013.

 

Stranica 1 od 9

«Početak«123456789»Kraj»