Aktivnosti

EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA – EUROPEAN NIGHT WITHOUT ACCIDENT

Uspješan hrvatski prilog akciji "Europska noć bez nesreća 2015."

Opširnije: EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA – EUROPEAN NIGHT WITHOUT ACCIDENT

 

Održana izvanredna Skupština udruge

U utorak 22. rujna  2015. godine održana je izvanredna tematska Skupština Udruge Sigurnost u prometu na kojoj su usvojene izmjene i dopune Statuta udruge uvjetovane potrebom usklađivanja Statuta sa odredbama Zakona o udrugama ("Narodne novine", broj 74/14).

Opširnije: Održana izvanredna Skupština udruge

 

USPJEŠNO ODRŽANA "ŠKOLA ZA BICIKLISTE 18+"

Polazeći od činjenice da su biciklisti u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji, vrlo ranjiva i visokorizična skupina sudionika u prometu Udruga Sigurnost u prometu zajedno  sa partnerima udrugom "Moj bicikl", Autoklubom "Siget", Crvenim Križem Grada Zagreba, NEXTBIKE – sustav javnih bicikala i Zagrebačkom pivovarom, a u suradnji sa Gradom Zagrebom, povodom održavanja Europskog tjedna mobilnosti 14. i 15. rujna uspješno je realizirala projekt edukacije odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u prometu pod nazivom "ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+".

Opširnije: USPJEŠNO ODRŽANA "ŠKOLA ZA BICIKLISTE 18+"

 

Škola bicikliranja 18+ za sigurnu vožnju u gradu

Počinje besplatna škola za sve odrasle bicikliste u Zagrebu 14. i 15. rujna u prostorijama Autokluba Siget – Škola bicikliranja 18+ potaknuta crnom statistikom biciklista u Europskoj uniji i Hrvatskoj

Opširnije: Škola bicikliranja 18+ za sigurnu vožnju u gradu

 

PILOT PROJEKT USPOSTAVE HITNE MEDICINSKE POMOĆI (HHMP/HEMS)

Godišnje se u RH na medicinski prijevoz 500 pacijenata vojnim helikopterima potroši 8.5 milijuna eura. Uvođenjem specijaliziranih helikoptera hitne medicinske pomoći za isti iznos, u daleko boljim uvjetima, može se prevesti 2.500 pacijenata. U EU helikopter poleti u roku od tri minute nakon poziva, dok se u Hrvatskoj na odobrenje leta čeka između 40 i 60 minuta.

Opširnije: PILOT PROJEKT USPOSTAVE HITNE MEDICINSKE POMOĆI (HHMP/HEMS)

 

Stranica 9 od 15

«Početak«12345678910»Kraj»