AKO PIJEŠ NE VOZI – SAMO NAZOVI

Unatoč znatno povećanih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola stupanjem na snagu 01. kolovoza 2019. godine izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti cestovnog prometa te pojačanih kontrola vozača od strane policije još uvijek ima znatan broj vozača koji se „zabune“ i malo popiju te sjednu za upravljač vozila u alkoholiziranom stanju.

U takvim situacijama rješenje za siguran povratak doma može biti na nekolko načina. Može se koristiti javni prijevoz, a po vozilo doći drugi dan ili upravljanje vozilom povjeriti osobi koja nije konzumirala alkohol. Također je moguće odlučiti se za pješaćenje, što može biti dugotrajno i neugodno.

Zahvaljujući suradnji Udruge Sigurnost u prometu i PLAVOG TAXI-a moguće je, u okviru projekta „AKO PIJEŠ NE VOZI – SAMO NAZOVI“, na području grada Dubrovnika i naselja Mokošica vikendom (petak/subota, subota/nedjelja) u vremenu od 20,00 do 23,00 sata besplatno koristiti usluge dva (2) službena vozila Plavog taxi-a za siguran povratak kući.

Uslugu besplatnog prijevoza potrebno je zatražiti na telefonski broj PLAVI TAXI 332 222 !

Ovaj projekt koji se sada provodi drugu godinu za redom realizirati će se ove godine u razdoblju od 11. prosinca 2020. do 02. siječnja 2021. godine.

Cilj i svrha projekta je ukazati na ne spojivost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pogotovo u predblagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće, posebno one nejteže sa smrtnim ishodom, uzrokovane od strane alkoholiziranih vozača.

RAZMISLI – KAD PIJEŠ NE VOZI

DP & GDL