DODJELA GODIŠNJIH PRIZNANJA „BORIS ŠPREM“ 2022.

Na svečanoj sjednici Upravnog odbora Udruge Sigurnost u prometu održane 21. prosinca 2022. godine dodijeljena su godišnja Priznanja za doprinos poboljšanju sigurnosti prometa i smanjenju opsega i posljedica stradavanja u cestovnom prometu te pruženoj potpori Udruzi u njenom radu i djelovanju tijekom 2022. godine.

Godišnje Priznanje Udruge Sigurnost u prometu pod nazivom “Boris Šprem“ u 2022. godini uručeno je:

HRVATSKOM ZAVODU ZA HITNU MEDICINU

HRVATSKOJ VATROGASNOJ ZAJEDNICI

HRVATSKOM CRVENOM KRIŽU

gospođi prim.mr.Maja Grba – Bujević, dr.med., ravnateljici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i zastupnici u Hrvatskom Saboru, gospodinu Slavku Tucakoviću, univ.spec.oec., vatrogasnom zapovjedniku iz krovne institucije Hrvatske Vatrogasne Zajednice i gospođi Ivani Zadražil Vorberger,  Voditeljici Službe za rad sa mladima i volonterima i Škole Hrvatski Crveni Križ.

Tajnik Udruge g. Lisicin čestitao je laureatima na Priznanjima te se zahvalio svima na višegodišnjoj uspješnoj suradnji u realizaciji sigurnosno-preventivnih projekata Udruge, a posebno u edukaciji odraslih biciklista (18+) i uspostavi sustava hitne helikopterske medicinske pomoći. Istaknuta je uloga navedenih institucija i njihovih djelatnika, koji zajedno čine osnovu žurnih službi, a kojima bi prema zaključcima nedavno obilježenog Svjetskog dana sjećanja na žrtve u cestovnom prometu ( #WDOR2022) društvo u cjelini trebalo odati priznanje zbog iznimno važnih poslova koje obavljaju i brojnih života koje spašavaju, posebice nakon prometnih nesreća.

U završnom obraćanju, nazočni predstavnici dobitnika Priznanja zahvalili su na istima. Tako je gospođa Maja Grba-Bujević posbeno istaknula zasluge pokojnog g. Borisa Šprema u području sigurnosti cestovnog prometa, odnosno unapređenje stanja istog tijekom višegodišnjeg djelovanja. Također je informirala nazočne kako se upravo dovršava rad na natječaju za uspostavu sustava HEMS-a u RH koji će početkom sječnja 2023. godine biti u e-savjetovanju, a nakon toga se dostavlja Vladi RH koja je HEMS stavila u svoj Program za realizaciju 2024. godine.

Gospodin Tucaković  je naglasio kako se nastavlja obnova osnovnih sredstava vatrogasnih postrojbi i edukacija vatrogasaca. Pri tome posebno ističe edukaciju za pružanje intervencija na hibridnim vozilima, koja je već provedena u šest navrata u suradnji sa proizvođačem takvih vozila „Renault“.

Gospođa Vorberger je istaknula angažman HCK na korisnim edukativnim programima i akcijama HCK te odgovarajućim natjecanjima djece čime je obuhvaćeno više od 120.000 školske djece. U suradnji sa ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za obrazovanje edukacijom je obuhvaćeno više od 2000 djelatnika u obrazovanju, a priprema se i program za vrtiće.

Tajnik g.Lisicin je na kraju još jednom čestitao laureatima na Priznanju te svim djelatnicima ovih institucija čestitao blagoslovljen Božić i Sretnu Novu godinu.

GDL