DUBROVNIK – Radionica “ZLATNI SAT”

Udruga Sigurnost u prometu organizirala je u Dubrovniku, u subotu 06. lipnja 2020. godine, radionicu na temu “ZLATNI SAT” – pružanje pomoći unesrećenima u prometnim nesrećama.

Radionica je održana u suradnji i uz sudjelovanje predstavnika Službe hitne medicinske pomoći Dubrovnik i Crvenog križa Dubrovnik na šetnici Uvale Lapad u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Sudionicima/građanima prezentirano je aktualno stanje sigurnosti cestovnog prometa u prvih pet mjeseci ove godine, u kojem periodu je uočen porast stradavanja mladih vozača, sudionika u prometu, kao i važnost žurnog medicinskog zbrinjavanja teško ozlijeđenih osoba u vremenu od jednog sata o stradavanja u prometnoj nesreći.

Isto je moguće ostvariti uspostavom sustava helikopterske hitne medicinske pomoći (HEMS) koji još uvijek nije uspostavljen u RH unatoč višegodišnjeg ukazivanja od strane udruge Sigurnost u prometu, na potrebu uspostave istog.

Zainteresirani građani imali su također priliku izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te isprobati “pijane naočale” koje pokazuju koliko se motoričke sposobnosti čovjeka smanjuju u alkoholiziranom stanju.

Potporu ovoj preventivnoj aktivnosti udruge dao je i poznati hrvatski vaterpolist, član hrvatske reperzentacije Paulo Obradović.