EDWARD & najava biciklističke radionice

Cilj Europskog dana bez smrti na cestama ili EDWARD (European Day Without A Road Death) jest vizija kako nitko ne bi trebao umrijeti na cestama Europe u srijedu 19. rujna, kojim će se prigodno obilježiti inicijativa TISPOL-a unutar Europskog tjedna mobilnosti pod pokroviteljstvom Europske Komisije. U danima uoči 19. rujna, želimo sve sudionike u prometu potaknuti da se zamisle – čak i na samo nekoliko minuta – o rizicima s kojima se suočavaju, rizici koje mogu predstavljati drugima i kako oni mogu pomoći u smanjenju tih rizika. Vjerujemo kako EDWARD može dati značajan doprinos daljnjem smanjenju broja teško ozlijeđenih i poginulih na cestama.

Akciji se pridružilo na desetke organizacija, udruga, institucija i vladinih organizacija diljem cijele EU u nadi kako će organiziranjem radionica, javnih istupanja, okruglim stolovima i javnim raspravama potaknuti što veći broj sudionika da barem jedan dan zajednički pokušamo gotovo nemoguću misiju da nitko taj dan 19. rujna ne pogine na našim cestama. Ovoj incijativi se pridružila i udruga Sigurnost u prometu, dajući doprinos cestovnoj sigurnosti uz pomoć partnera, organiziranjem radionica za odrasle bicikliste u Zagrebu 20. rujna te sudjelovanjem u radu stručnog skupa na Fakultetu prometnih znanosti koji će se održati 21. rujna.

Besplatna edukacija odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u prometu EDUKACIJA BICIKLISTA ŠKOLA 18+

četvrtak 20.09.2018. Zagreb, Prisavlje

Udruga Sigurnost u prometu u suradnji s NEXTBIKE – Sustav javnih bicikala d.o.o i Fakultetom prometnih znanosti 20. rujna 2018. godine organizira besplatnu edukaciju odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u gradskom prometu kako bi smanjili opseg i posljedice njihovog stradavanja. Ova aktivnost se planirano održava tijekom Europskog tjedna mobilnosti, kada će se obilježiti i Europski dan bez smrti na cestama (EDWARD-Europan Day Without A Road Death) koji se ove godine obilježava u srijedu 19.09.2016.

Besplatna edukacija pod nazivom “EDUKACIJA BICIKLISTA ŠKOLA 18+” provoditi će se 20.09.2017. u Zagrebu u prostorijama autoškole „Megastart“, Boćarski dom, Prisavlje 2 i na poligonu autoškole „Megastart“ na Prisavlju (parking kod „Kockice“) također u vremenu od 16,30 do 19 sati. Tijekom edukacije polaznicima će se održati teoretski i praktični dio obuke, nakon čega će se uručiti priznanja i prigodni darovi.

PROGRAM EDUKACIJE BICIKLISTA 18+ / “ŠKOLA ZA BICIKLISTE 18+”

TEORETSKI DIO
• Prikaz stanja sigurnosti biciklističkog prometa/biciklista
• Referentne odredbe Zakona o sigurnosti prometa za bicikliste
• Poznavanje prometnih propisa – propisan i siguran način kretanja i sudjelovanja biciklista u prometu
• Prezentacija Sustava javnih bicikala

PRAKTIČNI DIO
Osnove pružanja prve pomoći
Trening sigurne vožnje – Poligon

Osnovni razlozi za pokretanje ove edukativne preventivno-sigurnosne aktivnosti sadržani su u činjenici kako su biciklisti u Hrvatskoj, ali i EU, vrlo rizična skupina sudionika u prometu što se ogleda u povećanom riziku stradavanja koje je uglavnom uvjetovano nedovoljnom educiranosti i poznavanjem osnovnih prometnih propisa, nedostatkom prometne kulture i međusobnog uvažavanja svih sudionika u prometu.

POZIVAMO ZAINTERESIRANE BICIKLISTE DA SE PRIJAVE NA e-mail:
e-mail: info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na 099 805 40 40,
Prijave možete slati i porukom na FB stranicu Udruga Sigurnost u prometu

https://www.facebook.com/Udruga-Sigurnost-u-prometu-833488460114364/