„ERASMUS +“ – MEĐUNARODNI PROJEKT „Handle it!“

U razdoblju od 25. do 27. siječnja 2021. godine održana je online konferencija u sklopu međunarodnog projekta Erasmus + pod nazivom „Handle it!“ u kojoj je, na poziv humanitarne organizacije „Zajednice Susret“ iz Zagreba, aktivno sudjelovao gospodin Denis Pavela, član Udruge Sigurnost u prometu.

Tema projekta su nove psihoaktivne tvari (NPS), a u okviru tri radne skupine nastoje se razmotriti i utvrditi uzroci konzumiranja novih psihoaktivnih sredstava, obilježja konzumenata te shodno dobivenim spoznajama utvrditi način rada s takvim korisnicima.

U okviru projekta su, osim projektnih sastanaka, predviđena četiri LTTA /Learning, Teaching, Training, Activitis) područja djelovanja kojom prigodom zemlja domaćin organizira i provodi aktivnosti (predavanja stručnjaka, radionice i sl.) za ostale sudionike, na dogovorenu temu.

Naš član gospodin Denis Pavela imao je izlaganje na temu rada s mladima i djecom, provođenja preventivnih aktivnosti te projekata koje provodi Udruga Sigurnost u prometu, a sve u cilju zaštite zdravlja i života mlađe populacije.

Projekt Erasmus + započeo je 01. listopada 2019. godine, a u njemu sudjeluju sljedeće zemlje i ustanove:

Therapieverbund Ludwigsmule, Landau in der Pfalz, Njemačka

Bwlv Fachklinik, Tubingen, Njemačka

Therapiesalon im Wald, Reichenau an der Rax, Austrija

Megallo Csoport Alapitvany, Budapest, Mađarska

IREFREA – Instituto Europeu de Investigacao de Factores de Risico

De Criancas e Adolescentes, Lisabon, Portugal

Comunita di Venezia Societa Cooperativa Sociale, Venecija, Italija

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, Zagreb, Hrvatska

DP & GDL