Nakon 79 godina Oakland True Blue Six iz 1925. seli iz Like u Muzej automobila Presečki

Od kuda početi, ovako nešto obično samo čitamo u stranim časopisima. Današnja zvijezda dana je zasigurno Oakland, automobil kupljen na Zagrebačkom Zboru 1928. od strane trgovca Ferdinanda Budickog

Ono najfascinantnije, čitav život imao ga je samo jedan vlasnik – apotekar Franjo Častek iz Otočca

Spomenuti američki model se aktivno vozio od 1929 do 1941. kada vlasnik nesretno strada u 2 svjetskom ratu (napravljeno oko 100.000 km)

Kada rezoniramo, da je automobil prošao sve ratne strahote, kroz 20. stoljeće, ova priča još više dobiva na emocijama. Sačuvan je od svih ratnih stradavanja, a supruga je njegova onesposobila skidanjem akumulatora.
Limarija je izuzetno zdrava, za vozilo staro toliko, složit ćete se nešto površinske korozije na jednim vratima i okviru šajbe i nije strašno.

Inače, Oakland True Blue Six iz 1925. s cabrio krovom i četvora vrata bio je udobna sportska limuzina koja je proizvedena u samo 33.500 primjeraka.


Oakland svoj novi život započinje u restauracijskom odijelu Muzeja automobila Presečki u Krapini gdje će nakon obnove (koja se još razmatra) biti i izložen na zadovoljstvo posjetitelja.

Ponosni smo na ovu priču i između ostalog, što vozilo ostaje u rukama domaćeg vlasnika – Antuna Presečkog.