Preventivna akcija u Dubrovniku i Mokošici, “AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI”

Sve je veći broj vozača kojima se mijenjaju stavovi prema konzumiranju alkohola i vožnji. Kod jednih zasigurno zbog promjene obrasca ponašanja, a kod drugih zbog visokih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola, posebice nakon stupanja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, međutim i dalje postoji problem vožnje pod utjecajem alkohola.
Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik pokrenuli su pilot projekt „AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI. Projekt se provodi četvrtu godinu zaredom u kojem sudjeluju dva volontera s dva službena automobila Plavi taxi Dubrovnik, koji dežuraju vikendom petak na subotu i subotu na nedjelju te na poziv u vremenu od 21 – 00 sati prijevoze pripite vozače sigurno kućama. Plavi taxi možete dobiti na broj 332 222.
Ovaj projekt će se provoditi od 15. prosinca 2022. do 2.1.2023.godine, za područje grada Dubrovnika i Mokošice. Cilj navedenog projekta je preventivno djelovati te ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u blagdansko doba godine. Ovim projektom se i neposredno djeluje te bi se potencijalno mogle izbjeći prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.