SIGURNO BICIKLIRANJE U GRADSKOM PROMETU BESPLATNA EDUKACIJA ZA ODRASLE (18+) 19.09.2019., 16-19 sati // Boćarski dom, Prisavlje 2

Dragi biciklisti,

želite se zdravo kretati, koristiti najpovoljniji gradski prijevoz i doprinijeti zdravijem životnom okolišu u gradu? Odabrali ste bicikliranje u ostvarivanju svakodnevnih potreba za kretanjem gradom?

Pridružite nam se na besplatnoj edukaciji za odrasle!

Naučite, podsjetite se i savjetujte se sa stručnjacima o prometnim propisima, prvoj pomoći i sigurno i bezbrižno se krećite gradom bez straha od policijskih kazni.

Statistika stradavanja biciklista u prometu u razdoblju od 2010. do 2018. godine u Hrvatskoj bilježi 225 smrtnih, 968 težih te 970 lakših stradavanja.

Biciklisti su visoko rizična skupina sudionika u prometu koja se svakodnevno kreće nedostatnom i nedovoljno kvalitetnom biciklističkom infrastrukturom i često dovoljno ne poznaje prometne propise i pravila za vješto upravljanje biciklom.

U želji da doprinesemo sigurnijem bicikliranju, Udruga Sigurnost u prometu, NEXTBIKE, Sustav javnih bicikala, Hrvatski crveni križ, i autoškola Klindić iz Zagreba već nekoliko godina u sklopu „Europskog tjedna mobilnosti“ organizira i provodi edukaciju odraslih biciklista prema programu:

Teoretski dio:
1. Osvrt na stanje sigurnosti biciklističkog prometa u RH i EU
2. Referentne odredbe Zakona o sigurnosti prometa za bicikliste
3. Poznavanje prometnih propisa – propisan i siguran način sudjelovanja u prometu
4. Predstavljanje Sustava javnih bicikala dostupnog stanovnicima Hrvatske

Praktični dio:
1. Osnove pružanja prve pomoći
2. Trening sigurne vožnje na poligonu

Teoretski održat će se u Zagrebu, u četvrtak 19. rujna s početkom u 16 sati u Trofejnoj dvorani Boćarskog doma, Prisavlje 2, a praktični dio na obližnjem poligonu sigurne vožnje „Kockica“ Prisavlje 2.

Svaki polaznik ove besplatne edukacije za odrasle (18+) dobiva na poklon „Priručnik za bicikliste“, zaštitni reflektirajući prsluk i traku te NEXTBIKE tjednu pretplatu u visini od 100 kn za besplatno korištenje javnih bicikala.

U očekivanju vaše prijave i sudjelovanja u edukaciji želimo Vam sigurno bicikliranje!

Prijaviti se možete na:

mail: info.kontakt.sup@gmail.com // dlisicin.sup@gmail.com
tel: +385 99 805 4040