ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+ – ZAGREB, 01. lipanj 2019. godine

Imajući u vidu da su u razdoblju od 2011. do 2018. godine biciklisti sudjelovali u 11.269 prometnih nesreća, u kojima je smrtno stradalo 197 biciklista, kao i činjenicu da su u istom razdoblju  biciklisti prouzročili 62,5% nesreća u kojima su sudjelovali te da su za 60% prometnih nesreća u kojima su poginuli biciklisti krivi vozači bicikala u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu, u subotu 01. lipnja 2019. u Zagrebu, Prisavlje 2, u prostorijama Boćarskog doma (trofejna dvorana) i na poligonu AŠ “Klindić”na Prisavlju održana je prva ovogodišnja besplatna edukacija i trening sigurne vožnje za bicikliste.

Edukacija je provedena u suradnji sa Fakultetom prometnih znanosti, Hrvatskim crvenim križem – Crveni križ Grada Zagreba, Školom za cestovni promet iz Zagreba, auto školom “KLINDIĆ” i NEXTBIKE – Sustav javnih bicikala.   

O “ŠKOLI BICIKLIRANJA 18+”

U okviru “Škole bicikliranja 18+” polaznici su upoznati sa aktualnim stanjem sigurnosti biciklističkog prometa, sigurnim načinom sudjelovanja biciklista u prometu, relevantnim prometnim propisima, osnovama pružanja prve pomoći, značaju biciklističke infrastrukture i sigurnom načinu korištenja iste,  te pogodnostima korištenja sustava javnih bicikala.

Nakon ovog teoretskog dijela uslijedio je praktični dio programa edukacije tijekom kojeg su polaznici upoznati sa osnovama pružanja hitne pomoći (postupak oživljavana i pružanja pomoći osobama bez svijesti) te trening sigurne vožnje na poligonu auto škole “KLINDIĆ”.

Po završetku edukacije organizatori  “Škole bicikliranja 18+” uručili su polaznicima prigodne korisne poklone kao što su Priručnik za bicikliste u izdanju Udruge Sigurnost u prometu, Priručnik PRVA POMOĆ u izdanju Hrvatskog Crvenog križa, reflektirajuće zaštitne ruksake i trake te poklon bon za korištenje Nextbike – sustava javnih bicikala.

I na kraju sa zadovoljstvom želimo posebno istaknuti da su edukaciji po prvi puta sudjelovali i đaci Škole za cestovni promet iz Zagreba.

GDL