Vratimo djecu na igrališta – Dundo Đelo

Vratimo djecu na igrališta – Dundo Đelo sada već tradicionalno natjecanje, koje organizira Udruga Sigurnost u prometu održano je 14. rujna na igralištu Osnovne škole Lapad, gdje su sa svojim biciklima sudjelovala mnogobrojna dubrovačka dječica. Natjecanje su ovoga puta podržali dubrovački rukometaši, državna tajnica Sanja Putica, majka preminulog dječaka Gabrijela, Ivana Bebić kao i ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko.
Natjecanje je posvećeno Đelu Jusiću, a Pavela je dodao kako je događaj posvećen i prerano preminulom dječaku Gabrijelu Bebiću iz Metkovića. te je ujedno zahvalio njegovoj majci Ivani Bebić što je došla i podržala događaj.
Pavela je kazao kako želi udaljiti djecu od videoigrica, televizije i društvenih mreža i potaknuti vršnjačko druženje umjesto vršnjačkog nasilja. Dodao je i kako natjecanje poprima ozbiljan karakter i želi izaći van Županije te će tražiti potporu i od drugih.
Nagrade najboljima su skulpture sa motivima natjecanja, dunda Đela i mora izrađene od stakla i kamena, rukometna lopta sa potpisima svih igrača i škola jahanja u Kojan Koralu.
Ovo tradicionalno natjecanje okupilo je oko 120 djece od prvog do trećeg razreda dubrovačkih osnovnih škola, a održava se svake godine prije početka školske godine.
Osim teorijskog dijela o pravilnom ponašanju u prometu, djeca su u praktičnom dijelu na poligonu pokazala sve vještine sigurnog upravljanja biciklom, za što su im bile uručene prigodne nagrade.