VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA – ponovo u Dubrovniku

Udruga Sigurnost u prometu nakon Nuncijate, Mokošice, Župe dubrovačke, Konovala ponovo je u Dubrovniku, na vanjskom igralištu OŠ “Marin Držić” organizirala tradicionalno natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom “Vratimo djecu na igrališta”.

Cilj nam je u početku bio, odvojiti djecu od društvenih mreža, igrica, bezbroj sati provedenih ispred televizora te ih vratiti u njihovo prirodno okruženje – igrališta.

Ove godine prvo mjesto je osvojila devetogodišnja Petra Serden, učenica osnovne škole “Mokošica”, drugo mjesto osvojio je sedmogodišnji

 Angelo Di Reda iz OŠ “Župa dubrovačka”, dok je treće mjesto pripalo njegovom vršnjaku Vlahu Kristoviću iz OŠ “Mokošica”.

ČESTITAMO!

Za osvojeno treće i drugo mjesto djeca su nagrađena školom jahanja na Kojan koralu u Popovićima te zahvalnicom, dok je za prvo mjesto, pored zahvalnice i škole jahanja, pobjednici pripao i pobjednički pehar.

Ovo natjecanje je u posljednje tri godine svoga postojanja preraslo u tradiciju na području Dubrovačko-neretvanske županije, a po odazivu djece i broju sudionika sigurno je jedno od najvećih u Hrvatskoj.

Slijedeće natjecanje održati će se krajem mjeseca svibnja 2019. godine, u noćnim satima, na Nuncijati u Dubrovniku.

DP&GDL