Zbog neprilagođene brzine udario je u zaštitnu ogradu te se zapalio

Nikako nije dobro kad izbije požar na vozilu, pogotovo kad se to dogodi posljedicom sudara jer u tom slučaju je zastrašujuće. Donosimo slučaj koji se dogodio na autocesti u Njemačkoj gdje je u sudaru Porsche 911 potpuno izgorio, a na svu sreću vozač se uspio izvući iz gorućeg vozila te je odvezen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Ovo je nevjerojatan događaj da je vozač ostao živ u takvoj situaciji.

Nesreća se dogodila 8. studenog kasno u noćnim satima na autocesti A9 u blizini grada Dittersdorfa na 80-tom kilometru južno od Leipziga. Za sada nam nije poznato da li je taj dio autoceste bio pod posebnim ograničenjem brzine. Sudeći po uviđaju, vozilo marke Porsche – model Carrera 911 zbog neprilagođene brzine udarilo je u zaštitnu ogradu te se odbacilo 50 metara dalje uz nekoliko prevrtanja te je klizilo dodatnih 300 metara niz autocestu.

Prema izjavama prometnih vještaka, požar se dogodio zbog jakog udarca koji je oštetio pun spremnik goriva. Trag goriva je vidljiv po čitavoj putanji vozila od mjesta udarca pa sve do mjesta gdje se vozilo zaustavilo. Specifičan izvor zapaljenja se ne spominje te zbog izuzetno jake vatre oštećeni su dijelovi asfalta. No, neki izvori govore kako je do nesreće došlo zbog loših guma. Sama istraga u ovom slučaju nema mnogo toga za otkriti zbog velikog intenziteta vatre koja je uništila veći dio vozila, pogotovo onih dijelova koji su bitni u istrazi. Nadamo se kako će se vozač brzo i potpuno oporaviti dok njegov Porsche neće više vidjeti ceste.

Ivan Rikard Belančić