SVJETSKI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE U CETOVNOM PROMETU - 20. studeni 2016.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve u cestovnom prometu Udruga Sigurnost u prometu održala je danas na Fakultetu prometnih znanosti konferenciju za medije gdje je prezentirala svrhu i razloge obilježavanja Dana sjećanja i Program obilježavanja koji će se realizirati u nedjelju 20. studenog 2016. godine pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

Osim predstavnika Udruge Sigurnost u prometu nazočnim su se obratili i prof.dr.sc. Davor Brčić ispred Fakulteta prometnih znanosti te mr.sc. Miron Huljak ispred Ministarstva unutarnjih poslova - Služba za sigurnost cestovnog prometa.


U svojem obračanju posebno su se osvrnuli na društveno neprihvatljiv opseg i posljedice stradavanja u cestovnom prometu i društvenu štetu te ukazali na potrebu iskazivanja pijeteta i empatije za poginule i članove njihovih obitelji.


Na kraju konferencije organizatori su uputili poziv predstavnicima javne vlasti i građanima da aktivno sudjeluju u obilježavanju Dana sjećanja, odnosno polaganju vijenaca na zagrebačkom groblju "Mirogoj" te Svetoj misi zadušnici u Bazilici Majke Božje Bistričke u nedjelju 20. studenog 2016. godine.

Vrijeme održavanja:

Polaganje vjenaca u 12,00 sati kod velikog križa na Mirogoju
Sveta misa zadušnica u 16,00 sati u Mariji Bistrici

Također je upućen poziv građanima da u nedjelju u vremenu od 18,00 do 20,00 sati u svojim domovima zapale svijeće za sve poginule u cestovnom prometu.