Aktivnosti

Edukativna radionica za motocikliste - sutra 30.04.

Udruga Sigurnost u prometu tradicionalno,pa tako i ove godine, na početku motociklističke sezone organizira za motocikliste i mopediste besplatnu edukativno –preventivnu radionicu. Prva će se održati sutra 30.04. od 9:00 u ORYX Centru sigurne vožnje na Mičevcu (Zagreb).

Opširnije: Edukativna radionica za motocikliste - sutra 30.04.

 

Sigurnost biciklista & integracija biciklističkog prometa u gradski promet

Zabrinjavajući podaci o 15 poginulih biciklista 2015. godine više nego tijekom 2014. samo je jedan od razloga zbog kojeg je Udruga Sigurnost u prometu u suradnji sa Fakultetom prometnih znanosti i partnerima 21. travnja 2016. organizirala okrugli stol u čijem radu su sudjelovali brojni stručnjaci razmotrivši aktualno stanje sigurnosti biciklista i kvalitetnim načinima integracije biciklističkog prometa u gradski promet.

Opširnije: Sigurnost biciklista & integracija biciklističkog prometa u gradski promet

 

Predstavljanje u Dubrovniku

Početkom mjeseca travnja zahvaljujući inicijativi dubrovačkih članova Udruge Sigurnost u prometu u hotelu "More" u Dubrovniku organizirano je predstavljanje ciljeva, sadržaja rada i načina djelovanja Udruge predstavnicima lokalne zajednice, ( Dom zdravlja Dubrovnik, udruga Multipla skleroze DNŽ, DUZS)  zainteresirane stručne javnosti (autoškole Rally i Konavle, motoudruge) i medija ( Dubrovačka televizija, Dubrovački dnevnik, Dubrovački vjesnik, Dubrovački list, županijski portali)  sa područja Dubrovačkoneretvanske Županije i Grada Dubrovnika.

Opširnije: Predstavljanje u Dubrovniku

 

Održan stručni skup Udruge Sigurnost u prometu na temu Stanje sigurnosti cestovnog prometa u RH i EU

„Udruga Sigurnost u prometu jučer je organizirala okrugli stol te provela stručnu raspravu na temu „Stanje sigurnosti cestovnog prometa u RH i EU“. Povod organiziranja okruglog stola je znatno pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa u RH 2015. godine tijekom koje je u prometnim nesrećama poginulo 348 osoba, što je 40 osoba (13,4%) više nego 2014. godine, a 28 osoba više od očekivanog prema Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa RH 2011. – 2020 te dovodi u pitanje ostvarivanje konačnog programskog cilja od 213 poginulih osoba.

Opširnije: Održan stručni skup Udruge Sigurnost u prometu na temu Stanje sigurnosti cestovnog prometa u RH i EU

 

Dodjela priznanja "Boris Šprem

Udruga Sigurnost u prometu i ove godine tradicionalno je dodijelila Priznanja "Boris Šprem" za 2015. godinu institucijama, pravnim i fizičkim osobama za koje je Upravni odbor utvrdio  da su tijekom godine, ali i u prethodnom razdoblju, doprinijeli poboljšanju stanja sigurnosti cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj.

Opširnije: Dodjela priznanja "Boris Šprem

 

Stranica 8 od 15

«Početak«12345678910»Kraj»